Onze Diensten

ECG: Hartfilmpje

ECG: Hartfilmpje

Bij pijnklachten op de borst, kortademigheid of voor screeningsdoeleinden is het hartfilmpje of ECG (Electro CardioGram) vaak een van de eerste onderzoeken die iemand krijgt. Met het ECG wordt de electrische werking van het hart onderzocht. Het onderzoek is ongevaarlijk, pijnloos en duurt slechts enkele minuten.

Meer informatie
Holter-registratie: 24- of 48 uurs hartfilmpje

Holter-registratie: 24- of 48 uurs hartfilmpje

Tijdens een Holter-registratie registreert een recorder (holterkastje) bij de patient in zijn gewone dagelijkse doen, 24 of 48 uur lang het hartritme. Het onderzoek is ongevaarlijk en doet geen pijn.

Meer informatie
24 Uurs bloeddrukmeting

24 Uurs bloeddrukmeting

Tijdens een 24 uurs bloeddrukmeting (BDM) registreert een recorder (BDMkastje) bij de patient in zijn gewone dagelijkse doen 24 de bloeddruk. Het onderzoek is ongevaarlijk en doet geen pijn.

Meer informatie
Echo van het hart

Echo van het hart

Door middel van hoogfrequente geluidsgolven maakt een echocardiografist(e) een afbeelding van het hart. De beweging van de hartspier, de kamers, de boezems en de kleppen van het hart zijn daarop goed te zien. Het echo apparaat heeft de mogelijkheid om van de afbeelding foto’s, filmpjes en berekeningen te maken. Het onderzoek is pijnloos.

Meer informatie
Ergometrie

Ergometrie

Bij het ergometrie onderzoek, op de loopband, meten we de hartslag, bloeddruk en ademhaling terwijl er gelopen wordt. De test laat zien tot welke lichamelijke inspanning u in staat bent. Ook kan de test de oorzaak van een verminderd prestatievermogen aantonen.

Meer informatie
Doormeten van pacemaker

Doormeten van pacemaker

Het hart pulseert meestal in een regelmatig ritme. Maar het kan voorkomen dat de hartslag onregelmatig wordt en/of te snel of te langzaam is. In dat geval spreken we van een hartritmestoornis. Bij een te traag hartritme is vaak geen behandeling met medicijnen mogelijk. Een implanteerbare pacemaker kan dan uitkomst bieden. Het implanteren van een pacemaker kan een ingrijpende beslissing zijn met veel praktische en mogelijk ook psychosociale gevolgen.

Meer informatie
Histamine - provocatietest

Histamine - provocatietest

Dit is een onderzoek waarbij gemeten wordt hoe prikkelbaar uw luchtwegen zijn. U wordt verzocht een prikkelende, onschadelijke stof in te ademen (histamine) en vervolgens wordt er gekeken hoe uw luchtwegen daarop reageren.

Meer informatie
Longfunctie Onderzoek (Spirometrie)

Longfunctie Onderzoek (Spirometrie)

Bij dit onderzoek wordt gemeten hoeveel lucht u kunt in- en uitademen op een rustige manier en op aangeven van de assistent(e) ook op een krachtige manier. Hiervoor moet u een aantal keren diep in- en uitademen. Om de snelheid te bepalen waarmee u kunt uitblazen, moet u dit in- en uitademen een aantal keren heel krachtig doen.

Meer informatie
Bronchoscopie

Bronchoscopie

Bij dit onderzoek kijkt de arts in de luchtwegen (bronchiën). Het onderzoek wordt gedaan met een bronchoscoop. Dit is een dunne, buigzame slang die via de mond of neus in de luchtwegen wordt geschoven. Uw luchtwegen zijn 4 keer zo ruim als de grootste diameter van een bronchoscoop. U kunt dus tijdens het onderzoek gewoon door ademen. De voorbereiding het onderzoek en de nazorg nemen ongeveer 2 uren in beslag.

Meer informatie
Arteriele bloedgas analyse

Arteriele bloedgas analyse

Bij een bloedgasanalyse wordt de hoeveelheid zuurstof, koolzuur en zuurgraad van het bloed gemeten. Deze waarden zeggen iets over het functioneren van de longen. Om deze waarden te bepalen is het noodzakelijk het bloed uit uw slagader te onderzoeken omdat dit bloed in de longen van zuurstof is voorzien.

Meer informatie
Hyperventilatie -  onderzoek

Hyperventilatie - onderzoek

Er is voor dit onderzoek geen speciale voorbereiding noodzakelijk. U kunt van tevoren eten en drinken. Ook kunt u eventuele medicijnen gebruiken zoals u gewend bent tenzij de laborant of arts iets anders met u afgesproken heeft.

Meer informatie
Laag zuurstof ademen

Laag zuurstof ademen

Bij deze test wordt gemeten hoe het lichaam reageert op een zuurstofgehalte van 15% (normale zuurstofgehalte is 21%). Dit gehalte is gelijk aan het zuurstofgehalte hoog in de bergen of in een vliegtuig. Het onderzoek duurt ongeveer anderhalf uur.

Meer informatie
Bodybox

Bodybox

Dit onderzoek meet de weerstand van de luchtwegen, dat wil zeggen: Hoeveel moeite het kost om adem te halen. Ook wordt de longinhoud gemeten. Deze test gebeurt in een gesloten ruimte die lijkt op een telefooncel. Dat is de zogenaamde bodybox.

Meer informatie
Huidallergenen test

Huidallergenen test

Een allergische reactie is een overdreven reactie van het lichaam op een stof die eigenlijk geen kwaad kan. Een stof die deze overdreven reactie veroorzaakt wordt een allergeen genoemd. Allergenen komen in de lucht voor (huis¬stofmijten, pollen, huidschilfers van dieren, schim¬mels), in voedingsmiddelen, in geneesmiddelen en insecten gif, maar ook in huidverzorgingsproducten en parfums.

Meer informatie